کرتین وال

کرتین وال یکی از راه‌حل‌هایی است که در طراحی داخلی و خارجی ساختمان‌ها برای حفظ حریم خصوصی، کنترل نور و دمای اتاق‌ها و بهبود زیبایی محیط استفاده می‌شود. این روش معمولا برای پوشش پنجره‌های بزرگ، درب‌های تراس و هر نوع فضای داخلی که نیاز به کنترل نور و حریم خصوصی دارد، به کار می‌رود.

کرتین وال از جنس پارچه‌ای است که به ریل‌هایی از فلز یا پلاستیک نصب شده و با کشیدن آن به سمت بالا یا پایین، می‌توان درجه نور مورد نظر را تنظیم کرد. همچنین با تنظیم کردن قطعات مختلف در روند نصب، می‌توان تأثیرات مختلفی در زیبایی و استفاده از کرتین وال ایجاد کرد.

کرتین وال به دلیل مزایایی که دارد، مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته است. این محصول به دلیل انعطاف‌پذیری در طراحی و مواد با کیفیت استفاده شده در تولید، در بسیاری از مکان‌ها قابل استفاده است. به عنوان مثال، می‌توان از کرتین وال در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری، هتل‌ها، بیمارستان‌ها و حتی خودروها استفاده کرد.

 

نمای کرتین وال چیست؟

نمای لامل، یا همان نمای کرتین وال، یکی از سیستم‌های نمای مدرن ساختمانی است، که ساختاری خود ایستا دارد. ساختار خود ایستا، به ساختاری گفته می‌شود، که سنگینی وزن بالای شیشه را بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های مربوطه نگه می‌دارد و هیچ گونه بار مرده‌ای را بر ساختمان تحمیل نمی‌کند.

در واقع نمای کرتین وال یا اصطلاحا لامل، نمایی شیشه‌ای است، که در صورت نصب شدن صحیح، سنگینی حاصل از وزن شیشه‌ها و بار انرژی‌های حاصل از باد، طوفان و بارندگی‌ها، معمولا متوجه پوسته خارجی نمای ساختمان می‌شود و متوجه خود ساختمان نخواهد بود. 

در واقع، می‌توان گفت که سیستم نمای کرتین وال، یک سازه مجزا  در ساختمان به شمار می‌رود. نمای کرتین وال با نام لاتین curtainwall، یکی از انواع نماهای شیشه‌ای ساختمان و بهترین نمای شیشه‌ای ساختمان از نظر مسائل سازه در ارتفاع به شمار می‌رود. در این نوع نما معمولا از مصالح سبک، به ویژه ترکیبات حاصل از آلومینیوم و شیشه استفاده می‌شود

 

انواع کرتین وال

کرتن وال یونیتایز (unitized curtain wall)

سیستم کرتن وال یونیتایز (کرتن وال یکپارچه) از واحدهای شیشه ای بزرگی تشکیل شده اند که در داخل کارخانه ایجاد و پوشش داده می شوند و سپس به محل ساخت و ساز ارسال می گردند. پس از ورود به محل نصب، این واحدها را می توان بر روی سازه ساختمان نصب کرد. کیفیت بالا، به دلیل تحمل شدید فرایند ساخت در محیط جوی کنترل شده، تنها یکی از ویژگی های بارز این نوع سیستم است. از آنجا که هیچ شیشه ای در محل وجود ندارد، یکی دیگر از مزایای اصلی، سرعت واحد نصب که مجری کرتن وال یونیتایز است، می باشد.

این سیستم را می توان در یک سوم زمان نسبت به سیستم استیک نصب کرد. در موارد زیر بهتر است از سیستم یونیتایز استفاده کرد

  • مواردی که حجم زیادی از پانل های واحد پیش ساخته مورد نیاز است
  • جایی که هزینه های نیروی کار نصب نسبت به نیروهای کارخانه بالاست. در نتیجه انتقال بیشتر کار به نیروی کار کارخانه مقرون به صرفه تر است.
  • که در آن نیاز به عملکرد بهتر در برابر باد، هوا/رطوبت، زلزله یا انفجار نیاز است
  • برای سازه های بلندتر

کرتن وال استیک (Stick Built Glass System)

اگر پروژه شما با اکثر معیارهای سیستم یونیتایز مطابقت ندارد، گزینه دیگر شما استفاده از سیستم استیک است. اکثریت قریب به اتفاق کرتین وال های با ارتفاع پایین تا متوسط به این ترتیب نصب شده اند. در این

سیستم قطعات بلند آلومینیومی بین طبقات به صورت عمودی و افقی بین قسمتهای عمودی قرار می گیرند تا بار شیشه را به سازه انتقال دهند.

بیشتر  فرایند نصب و لعاب و پوشش دهی برای سیستم استیک در محل پروژه انجام می شود. یکی از مزایای سیستم های استیک سازگاری اقتصادی آن با نماهایی است که متراژ کوچکتری دارند و یا شرایط پیچیده زیادی دارند. زمان تحویل برای این نوع سیستمها اغلب بسیار کوتاهتر سیستم یونیتایز است. بنابراین کاهش زمان ساخت اولیه را فراهم می نماید. این در مقایسه با یک سیستم یونیتایز که در آن شش ماه تا یک سال برای این فرایند لازم است، بسیار کوتاه تر است. با این حال، نصب و راه اندازی در محل در سیستم استیک بیشتر طول می کشد. به علاوه شما ممکن است به مقدار قابل توجهی فضای برای نصب و ذخیره متریال در محل پروژه نیاز داشته باشید، که در بسیاری از شهرهای پرتردد می تواند مشکل باشد.

کرتن وال فریم لس (یو چنل)

در کرتن والهای عادی (فیس کپ)، شیشه کرتن وال روی نما توسط نگهدارنده های مخصوص به هم متصل می گردند. پیدا بودن این نگهدارنده ها مقداری از زیبایی نما می کاهد. برای بر طرف شدن این مشکل از نماهای کرتین وال فریم لس (یو چنل) استفاده می گردد. در نوع فریم لس برای نگه داشتن شیشه و ثابت کردن آن از چسبهای ثابت کننده مخصوص استفاده می گردد. بنابراین می توانیم بدون پیدا بودن چارچوبهای کار، نگه دارنده ها و درپوش، نمایی زیبا و مستحکم داشته باشیم. البته کرتن وال فریم لس به علت استفاده بیشتر از پروفیلهای آلومینیومی قیمت بالاتری نسب به نوع عادی دارد. از مزایای کرتن وال فریم لس می توان به افزایش نوردهی در داخل ساختمان و داشتن نمایی شفاف، عدم محدودیت در رنگ چارچوبها و نصب ساده تر شیشه اشاره نمود. همچنین، به دلیل اینکه کرتین وال فریم لس دارای وزن کمتری نسبت به سیستم‌های کرتین وال با فریم معمولی است، احتمال تحریک کمتری در زمان زلزله وجود در آنها دارد.

 

مزایای کرتن وال

مزایای زیادی برای انتخاب سیستم کرتن وال به عنوان نمای ساختمان شما وجود دارد. ما آنها را در زیر برای شما قرار داده ایم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای پروژه ساختمانی بعدی خود داشته باشید.

آنها در جلوگیری از نفوذ آب و هوا عالی هستند

سیستم های کرتن وال به دلیل توانایی خود در جلوگیری از نفوذ آب و هوا شناخته شده اند. آنها به ویژه در مقایسه با پنجره ها مولیونهای کمتری دارند. از آنجا که سیستم کرتن وال دارای قسمتهای ساختاری کمتری هستند، احتمال نفوذ عناصر در آنها کمتر است.

کاهش نوسان ساختمان

در ساختمانهای بلند، نوسان ساختمانها برای ساکنان آنها ناراحت کننده است. کرتن والها با پراکندگی نیروی جنبشی در سراسر نما، به کاهش نوسان کمک می کنند. بنابراین این سیستمها باعث ایمن تر شدن ساختمان می گردند.

صرفه جویی بیشتر انرژی

به طور خاص، یک کرتن وال با پوشش مناسب، بازده حرارتی یک ساختمان را بهبود می بخشد و هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد. علاوه بر این، شیشه های استفاده شده در کرتن وال باعث کاهش میزان اشعه ماوراء بنفشی که به داخل ساختمان نفوذ میگردد

معایب کرتین وال

 

با تمام این موارد، کرتن والها نسبت به سایر سیستم های نما دارای معایبی هستند. هنگام ارزیابی تصمیم خود، باید این معایب را در نظر بگیرید، تا متوجه گردید که این سیستم برای شما مناسب است یا خیر.

هزینه بیشتر نسبت به انواع پنجره

مهمترین عیب کرتن وال این است که هزینه ساخت و نگهداری آنها بیشتر از سیستمهای دیگر نما است. برای مثال در مرحله ساخت، آنها نیاز به شیشه و آلومینیوم بیشتری نسبت به سیستم پنجره دارند. همچنین با گذشت زمان، شیشه و آلومینیوم می توانند در برابر زنگ زدگی و خوردگی آسیب پذیر شوند، این بدان معناست آنها نگهداری منظم نیاز دارند.

نصب سخت تر

پنجره کرتن وال از بیرون ساختمان نصب می شوند، به این معنی که نصب آنها می تواند به دلیل شرایط نامساعد جوی به تاخیر بیفتد. در مقابل، پنجره ها از داخل ساختمان نصب می گردند. بنابراین نصب کرتن والها کندتر و هزینه بالاتری در بر دارد